maanantai 23. maaliskuuta 2009

Pannuleipää!

Mitä jää jäljelle uunipannullisesta leipää nälkäisen lapsikatraan jäljiltä?



Eipä kovin paljon, sillä kenellepä ei lämmin leipä maistuisi. Hyvää oli, itsekin sain pari palaa!

Hoitolasten myötä olen laiskana ja mielikuvituksettomana ihmisenä alkanut noudattaa päiväkotien ruokalistaa noin suurin piirtein. Lounas on lähes aina samaa kuin päiväkodeissa, välipalatkin useinmiten. Vain aamupalan kohdalla teen poikkeuksen, meillä ei kukaan jaksa syödä lähes joka aamu puuroa, puuroa on tarjolla joskus iltapalalla.

Tänään Vantaan listalla oli välipalaksi kauraista pannuleipää, joten kun lapset oli saatu päiväunille pistin taikinan tulemaan. Noin puoli litraa lämmintä vettä, paketti hiivaa, hieman suolaa ja siirappia, jauhoja (tänään kaurahiutaleita ja sämpyläjauhoja) sekä loraus öljyä. En koskaan mittaa kuin nesteen määrän, muu menee arviosta. Tämähän on kuin sämpylätaikina, mutta saa jäädä löysemmäksi. Taputellaan pellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin, ja annetaan kohota. Paistetaan ja syödään! (Lämpöä kiertoilmauunissamme oli 200 astetta, ja leipä taisi olla siellä 25-30min.)

Ja kyllä lapsille maistui, päälle vähän margariinia ja halukkaille kinkkua. Erikoistapauksen johdosta (3,5 v:n kaveri meillä leikkimässä) lapset saivat myös mehua, yleensä välipalalla maitoa.

Koululaisetkin kiittelivät ihanaa tuoksua kotiin tullessaan, oli hauska olla tänäänkin heitä vastassa kotona. :) Aina ei meillä tuoretta välipalaa ole tarjolla, mutta usein kuitenkin, sämpylää, vispipuuroa, marjakiisseliä, rahkaa, pannukakkua, hedelmäsalaattia. Joskus sitten kaupan leipää ja jugurttia. Loppuviikoksi olisi listalla hedelmäpuuro, marjakiisseli, jauheliha-kasvispiirakka ja rieska. Tuota puuroa en ehkä huomenna tee, saattaa jäädä osalta syömättä.

Ja perjantain rieska, olisiko kenelläkään hyvää reseptiä? Haluaisin sellaista paksua ohrarieskaa (itä-suomalaisittain?)...

Loppuun pari kuvaa viikonlopulta kuopuksesta. Tässä ollaan lähdössä isin kanssa kauppaan roskapussi kädessä. Päällä Me Toon takki, tytön (ja äidinkin) lemppari.



Isosiskon sänky on ihana paikka jossa voi lukea vaikka autokirjoja.


7 kommenttia:

  1. voi miten ihanasti joku on jättänyt rippeet juuri meikäläiselle! :D
    pannuleipää meilläkin leivotaan.omia sämpylöitä ja leipäsiä ei voita mikään!

    ilmeestä päätellen jännä autokirja!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana tuo takki!, arvaa oisko meillä tuo jos ois tyttö.. ;)

    Voi kun osais itsekin leipää leipoa, nam! Tai kai sitä osais jos opettelis. :D

    VastaaPoista
  3. Voi, teidän iltapalat ja välipalat kuulostaa niin ihanan monipuolisilta. Meillä syödään melkein aina puuroa, koko perhe.

    Täytyypä tehdä joskus tuota hedelmäsalaattia, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  4. Hedelmäsalaatti on tosiaan oiva välipala, meillä ainakin uppoaa tosi hyvin kaikille. Sellaisenaan ei hedelmiä välttämättä tule niin usein syötyä, vaikka niitä onkin aina keittiössä esillä.

    Ja Mia, tuota pannuleipää osaa kuka tahansa, sen kun sekottaa taikinan ja levittää pellille. Kannattaa kokeilla. :)

    VastaaPoista
  5. nams :P
    mä oon ollu kans ypph ja jatkan elokuussa, mä kans pyrin noudattamaan päiväkotien ruokalistaa, ei tarvii itse suunnitella. Jotain raasteita tai salaatteja korvasin perussalaatilla ja jotain koskaan en laittanut ohrapuuroa+mehukeittoa ruoaksi.

    VastaaPoista
  6. Löysin eilen blogisi ja luin loppuun asti, kiitos kokemuksesta :) Omat pojat oli olleet mummolassa viikon ja tulivat eilen, päätin leipoa tätä pannuleipää. Tuo ohjeesi: vähän löysempi sämpylätaikina on hyvä! Ensimmäiseen satsiin tosin lorahti liikaa ruishiutaleita. Ne turposivat ja pehmenivät mutta vehnäjauhojen sitko ei riittänyt tekemään leiväksi vaan sain sellaisen rukiisen sitkeän pannukakun. Tein äkkiä uuden ja se onnistui hyvin ja oli hyvää! Kiitos siis ohjeestakin! :)

    VastaaPoista