sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Vaihtoehto pääsiäismunille?

Täytynee pikkuhiljaa miettiä mitä annetaan kuopukselle pääsiäismunan korvikkeeksi, hän kun on allerginen maidolle, munalle, soijalle ja suklaalle (muun muassa). Maidottomia suklaamunia tiedän olevan, mutta ne eivät meitä auta kun se suklaakin on kiellettyjen listalla.

Ja kokonaan ilman ei voi jättää, 1v7kk kyllä huomaa että muilla on jotain, mulla ei. Toki isommat voisivat herkutella suklaamunillansa päikkäriaikaan, niin kuin karkkipäivänäkin homma hoidetaan, mutta pääsiäiseemme kuuluu sunnuntaiaamuinen pääsiäismunien etsintä. Meillä kun kukot munivat minne sattuu, ja lapsista on kiva etsiä niitä aamutuimaan.

Yksi vaihtoehto saattaisi olla sellainen pahvinen koristeltu muna, jonka sisälle voisi laittaa jotain Helmille sopivaa herkkua + ehkä pienen yllätyksen. En kyllä tiedä kelpaako neidille jos muilla jotain erilaista, mutta täytynee yrittää jos en muuta keksi.

Olisiko kenelläkään ideoita, tai kokemuksia suklaattomasta pääsiäisestä? Meillä kun tämä ensimmäinen pääsiäinen tällä dieetillä, viime vuonna typy oli vasta aloittamassa ensimmäisiä kiinteitä pääsiäisen aikaan.

7 kommenttia:

 1. Ostin meille Tiimarista ihan koristeeksi pussikaupalla sellaisia muovisia koristemunia, jotka voi siis avata. Arvelin laittavani pääsiäisenä munien sisään karkkeja ja pieniä tavaroita, sillä en kestä kolmevuotiaan sotkemista varsinaisilla suklaamunilla :D Ehkä sellaiset kelpaisivat? Kuoria voi uusiokäyttää koristeena ja samassa tarkoituksessa myöhemminkin.

  VastaaPoista
 2. täällä on yksi suklaa-allergikko!

  munattomasta pääsiäisestä en kauheasti muista kun ruohon koristelua tipuilla ja niitä isoja muovisia pupuja tai tipuja jonka pohjassa oli luukku ja sisällä jotain kivaa. :D
  mutta esim joulukalenterini olivat aina täynnä pieniä leluja tai sellaista namia mitä voin syödä. lakuja tms.

  VastaaPoista
 3. Mites on mantelimassan laita, sopiiko se? Siitä voisi pyöräyttää parit munat, ja jotta olisivat sitten vielä saman näköisiä, kuin mitä muillakin, niin ruskealla elintarvikevärillä maalaamalla voisi koittaa huijata, että ovat suklaisia päältä:) Tietysti sitten vielä kaunis paperi päälle:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ideoista! Mantelimassa on ihan hyvä ajatus, en ole kyllä varma sopiiko manteli (ja pähkinät) tytölle, ei ole vielä testattu.

  Ehkä varmempi olisi nuo -J-:n ehdottamat avattavat munankuoret ja sisälle jotain herkkua/ylläriä. Päälle voisi niihinkin laittaa koristeellista paperia, koska muutkin saavat avata munansa kääreestä.

  VastaaPoista
 5. folioa tietysti. :D kindereissäkinhan sitä on.

  VastaaPoista
 6. Muumimunissa ja prinsessa munissa, eli isommissa mitä kinderit, tulee mukana keltainen muovinen kananmunan muotoinen ja kokoinen muovimuna, sellaiseen saisi kivasti jemmattua namuja tai muuta pientä. Tai esim ostat muumimunan ja lapsi saakin sieltä sen muumihahmon ja joku muu syö suklaat päältä ;)

  VastaaPoista
 7. Meillä pääsiäismunanmetsästys (=Easter Egg Hunt;) toimii niin, et just sellaisiin muovikuoriin laitetaan Dubloja ja lapset saa iän mukaan myös jotain herkkuja esim. nallekarkkeja tms. yleensä se on sellaista härdelliä, että tärkeintä on etsiä/löytää mahdollisimman paljon munia ja legot on paaaaljon mielenkiintoisempia kuin herkut.

  VastaaPoista