tiistai 17. maaliskuuta 2009

Miksei tää jo lopu?

Noin kuukausi sitten meillä oli hieman flunssaa, tai siksi sitä luulin, kunnes erään tuttavaperheen nuorimmaiselta löytyi streptokokki A eli angiina. Vein sitten meidänkin porukkaa nieluviljelyyn, eivät halunneet viljellä aluksi kuin osan (ne joilla kurkkukipua). Kaikilta neljältä testatulta löytyi joten loput kolmekin saivat lähetteen. Näistä kahdelta löytyi myös (olivat oireettomia...), ja koko perheemme söi lääkekuurin.

No antibiootit pistivät vatsat sekaisin, tuhosivat vastustuskykyä ja niinpä sairastelimme kaikenlaista, flunssaa, vatsatautia, you name it. Kaikilla oli vähän eri oireita, esim. kunnon vatsatauti ei tullut kaikille, osa porukkaa yski, joillakin oli kuumetta, Helmille tuli yksi korvatulehduskin. Kiva oli aina miettiä kukakohan seuraavaksi sairastuu ja mihin. Olimme aina välillä kunnossa ja pääsimme ihmisten ilmoille, mutta esim. kuukauteen emme päässeet seurakunnan perhekerhoon, koska aina keskiviikkoisin meillä sairastettiin tai vietettiin sitä yhtä oireetonta päivää kotona...

Viime postauksessa kerroinkin kun taas oli useampi kipeä, mutta terveyskeskuksesta sanottiin että vasta jos kurkkukipu jatkuu yli viikonlopun kannattaa testata angiinaa, flunssaakin on niin paljon liikkeellä. No arkena ei ollut kurkut enää kipeänä, joten emme menneet.

Sitten kuulinkin eräältä perheeltä jonka kanssa olemme paljon tekemisissä että heillä useampi angiinatapaus. Kiikutin taas meidän lapsia testeihin, hieman liioittelin oireita jotta testasivat edes osan porukasta. Tuloksia odottelimme viikonlopun yli, ehdin siinä itsekin sairastaa yhden vatsataudin. :( Eilen soittelivat tuloksia ja aavistin heti pahaa (normistihan sinne soitetaan itse ja kysytään niitä). Kaikilta neljältä testatulta löytyi taas streptokokki A ja lopuille lähete testiin ja koko perheelle antibioottikuuri. Huomenna selviää onko kaikilla, tosin Helmillä oli edelleen korvalääkitys päällä joka sotkee tuloksia. Kaikki syövät kuitenkin V-Pen -kuurin, kaikkien hammasharjat uusitaan taas kerran ja tutit myös.

Tuo V-Pen on vielä siitä hauska lääke että pitää olla syömättä kaksi tuntia ennen ja tunti jälkeen lääkkeenoton. Aamulla onkin kiva yrittää selittää 1,5-v:lle että saat aamupalasi vasta tunnin päästä. Ja iltaruokaa joudumme aikaistamaan jotta iltalääkkeen jälkeen voisi ottaa vielä pienen iltapalan. Pientähän tuo tietysti on verrattuna niihin joilla saattaa olla koko elämän kestävä lääkitys aikatauluilla ja ruoka-aikarajoituksin, mutta mä en ole vielä oikein sisäistänyt tätä. Ja pahaakin tuo nestemäinen V-pen on, saa kyllä tsempata poikia ihan olan takaa jotta ottavat lääkkeensä. (Kerran koitettiin väkisin ruiskuttaa 3,5-v:n poskeen niin herra oksensi kaiken kaaressa ulos.)

Toivottavasti tällä kertaa lähtee eikä tulisi taas kaikenmaailman flunssia ym. Käsidesiä olen alkanut käyttää, ja käsienpesua tehostettu lapsilla, sekä syödään Rela-kapseleita. Meidän lääkäri muuten mainitsi jo ekaa kuuria kirjoittaessaan ettei ole koskaan törmännyt moiseen että niin moni perheestä saisi angiinan (meillä siis 6/7). Ei kuulemma tartu kovin herkästi??!!

. . .

Loppuun muutama kiukkukuva kuopuksesta. Tyyppi saattaa huutaa puoli tuntia lattialla ihan raivoissaan, ja jos menee viereen tai kysyy syliin, saa vastaukseksi käsien huitomista pois ja suurempaa raivohuutoa. Sitten vasta kun raivo on laantunut voi mennä ottamaan syliin, sen kuulee itkun sävystä milloin kannattaa kysyä. Syliin en ole vielä kertaakaan saanut tyyntymän jollei tyttö ole syliin suostunut. Ja kuppi voi mennä nurin ihan mistä vaan, aina en edes tajua mikä meni vikaan.
Tässä tyttö oli suuttunut, kun ei saanut ottaa potalla istuessaan hoitokaverin kädestä lelua. Ai miksei saisi? Huudon jatkuttua vartin pistin vaipan, tyttö päätti jatkaa karjumista.
(Päällä muuten Meandin iki-ihana velourtunika viime syksyltä, olin tosi onnellinen kun löysin huuto.netistä saman isompana, tuo ei mahdu enää kauaa.)


Alakuvassa harmittaa saunan jälkeen, kun oli pakko pukea, äiti ei antanut kulkea nakuna viileässä asunnossa. Edes mehumuki ei lohduta! :(
(Päällä H&M:n velourpyjama, ihanan lämmin ja siinä ne teräosat niin ei varpaatkaan palele.)
3 kommenttia:

 1. Nöpö saa samanlaisia kohtauksia=D

  Voi vitsi mitä tautikierrettä teilläkin! Ja oireetota angiinaa! Onkohan mullakin se, kun en parane millään?!

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen elänyt siinä uskossa että angiinaa ei voi olla huomaamatta, mutta nykyään tauditkaan ei ole niinkuin ennen. :(

  Ja ei kuulemma esiinny alle 3-vuotiailla, no, tiedän itse oman kuopukseni lisäksi toisen pikkupotilaan lähipiiristä. Eikä ole herkkä tarttumaan, mitä me teemme väärin kun se on lähes kaikilla???

  VastaaPoista
 3. Hurjaa ja kurjaa samalla. :(
  Toivottavasti paranette pian ja sitten ei tulisikaan tauteja piiitkäääänaikaan!

  Ihana känkkis ja sama hiustyyli kuin meidän pienellä. ;D

  VastaaPoista