tiistai 28. huhtikuuta 2009

Tuntomerkkini

- Olen luonnostaan aika vaalea, ja kesäisin aurinko vaalentaa hiuksiini raitoja. Nyt hiukseni ovat lähes olkamittaiset, saavat nyt kasvaa kunnes taas kyllästyn. Ennen esikoisen syntymää olin pitkähiuksinen, mutta sitten hiukset lähtivät pikkuhiljaa, lyhimmillään olivat lähes Suvi-Anne Siimeksen mitoissa (olivat jo mielestäni liian lyhyet...).

- Silmäni ovat siniset, ja käytän laseja. Todella harvoin jaksan enää nykyään laittaa piilarit. Lasini olisivat kyllä uusimisen tarpeessa!

- Ihoni on suomalaisen vaalea joka ei kunnolla rusketu vaan palaa, mutta en jaksa välittää. En edes pidä auringossa istuskelusta kuumana kesäpäivänä, olen se joka valitsee mieluiten paikan varjosta.

- Pituutta 170cm, painoa nyt hieman liikaa. Tavoite on syksyyn mennessä 2 vaatekokoa pienempi minä, saas nähdä onnistuuko enää. Kolmen lapsen jälkeen 6 vuotta sitten tiputin reilut 10 kiloa, mutta ovat näiden kahden viimeisen raskauden mukana tulleet takaisin.

- Ikää 35 vuotta, miehelläni vuosi enemmän. Yhdessä olemme olleet jo 18 vuotta, naimisissakin kohta 13.

- Koruina kihla- ja vihkisormus, sekä kaulaketju jota ilman en enää osaa olla!

- Lähes joka päivään kuuluu vähintään ripsi- ja kulmaväri, usein myös meikkivoide, yms. Kesäisin vähemmän kun aurinkokin antaa hieman väriä kasvoille, silloin tuleekin otettua kestovärit kulmiin ja ripsiin.

- Ei ole kauheasti väliä mitä itselläni on päällä kotona, kunhan on villasukat. Niitä kulutankin ihan kiitettävät määrät puhki. Yleensä päällä kotioloissa myös velourhousut, trikoopaita ja nyppyinen lempivillatakkini. Mistähän löytäisi uuden yhtä hyvän? Kodin ulkopuolella useinmiten farkut, kesäisin myös hameita, capreja. Yläosat vielä hieman hakusessa, Helmin imetysaikana tuli käytettyä yksinomaan imetyspaitoja, ja nyt imetyksen loputtua on paitaosasto vaatekaapissa hieman vajaa. Aika peruspaidoilla mennään, trikoopaitoja, tunikoita ja muutaman kietaisupaidan olen nyt ostellut. Ulkoiluun löytyy myös kunnon varusteet (tecciä ja gorea kuten lapsillakin), ulkoilemme myös huonommilla keleillä ainakin jonkin verran.

- Koulutukseltani olen artesaani-ompelija, mutta enpä ole juuri tuota työkseni tehnyt. Kotiäitinä olen ollut esikoisen syntymästä lähtien 11,5 vuotta. Tällä hetkellä olen myös yks. pph, ja hoitolapsia kaksi. Ennen Helmin syntymää minulla ehti olla myös vuoden yksi lapsi hoidossa, sitten jäinkin äitiyslomalle. Suunnitelmissa on ehkä lähihoitajakoulutus iltaopiskeluna, ehkä jo ensi syksynä. Katsotaan nyt. Loppuikääni en varmaankaan lapsia kotonani hoida, vaan saattaisi olla mukavampi olla työssä kodin ulkopuolella kun kaikki omat ovat jo isompia koululaisia.

- Harrastukseni ovat pitkälti käsitöitä, ja olen niiden teossa liiankin tarkka työnjäljestä (koulutuksen syytä/ansiota?). Ompelen, neulon, kudon kangaspuilla, virkkaankin hieman. Ompelen lähinnä kestovaippoja, lapsille jotain vaatetta ja omia juhlavaatteita, niitä en raaski ostaa kaupasta. Kaikki perusjutut ostan kyllä lapsillekin valmiina, aika ei riitä tehdä kaikkia trikoopaitoja. Ulkovaatteita en ole juuri tehnyt lapsille, vaikka aikomus on ollut. Teccikankaita on kyllä odottamassa saumanauhan kera...

- Minut löytää arkiaamupäivisin monen lapsen kanssa ulkoa tai avoimesta päiväkodista/seurakunnan perhekerhosta. En jaksa montaa päivää ilman aikuisseuraa, joten varsinkin talvella tulee käytyä myös noissa sisätiloissa muita äitejä tapaamassa kun puistossa ei näy ketään. Kesällä ulkoilemme myös paljon lähipuistossa, mukana silloin hiekkalelut, eväät ja äidin neuletyö. Kesälomani on ainakin tänä kesänä pitkä kuten koululaisillakin, aion nauttia siitä todella!


Jos juuri sinua ei ole vielä haastettu kertomaan itsestäsi tuntomerkkejä, niin nyt haastan sinut!

2 kommenttia:

  1. hei.tiedustelen salaisen ystäväsi puolesta haitko koskaan pakettia postista?

    VastaaPoista
  2. Hei, hain tällä viikolla, ja postaan huomenna. Anteeksi kauheasti tämä nettihiljaisuus... Tänään ekaa kertaa tällä viikolla ehdin edes lukemaan muiden blogeja. Lupaan parantaa tapani. :)

    VastaaPoista