maanantai 18. toukokuuta 2009

Listoja

Minä teen listoja, varsinkin tekemättömistä töistä. (Ihankuin ne työt sillä tulisivat hoidetuiksi.) Mutta teen kuitenkin, suunnittelen kovasti mutta toteutuspuoli vaan joskus ontuu. Nyt tein listaa jutuista jotka hoidan kun lomani alkaa (siis yhdentoista päivän kuluttua), jotkut niistä ehkä ehtisi tehdä jo ensi viikonloppuna kun on pitkä viikonloppu, neljä päivää vapaata.

Listallani tulivat ekana mieleen:
- portaiden maalaus
- vessan remontointi (tämä on ollut listalla jo muutaman vuoden, josko jo valmistuisi?)
- mattojen pesu
- kellarikomeron siivous
- ne puuttuvat listat asuntoon
- keskeneräiset ompelut loppuun
-

Lisäksi listalla on pienempiä hommia, sellaisia jotka joutuu aika ajoin tekemään taas uudelleen.
- lelujen läpikäymistä (roskiin, kirpparille, kellariin)
- lasten vaatehuoneen läpikäyminen ja järjestely
- tavaroiden listaus huutikseen
- kirpparipöydän varaus ja tavaroiden myynti siellä
-

Noita juttuja tuntuu olevan turhaa edes vetää listalta yli, koska hetken kuluttua ne ovat taas ajankohtaisia. Huoh. Ja kun olen vielä hieman kaksijakoinen luonne, jos en voi tehdä jotain juttua kunnolla ja perusteellisesti, en tee lainkaan. Meillä ei siis lakaista roskia maton alle, ne jätetään esille jos ei ehditä siivota kunnolla pois. :)

Mä (valheellisesti) kuvittelen, että kun mieheni jää lomalle henäkuussa, olen ehtinyt hoitaa kaikki (ehkä vessaa lukuunottamatta) pois päiväjärjestyksestä, ja voimme lomailla koko perhe heinäkuun. Todennäköisesti yhtään asiaa listalta A ei ole hoidettu, ja koko loma menee siihen kun pitäisi, ja sitten huomaan että se loma onkin jo ohi.

Siksi mä varmaan kirjoittelen tännekin niin harvoin, kun tuntuu ettei ole oikein kunnolla asiaa ja aikaa kirjoittaa rauhassa ja huolella ja valita juuri niitä oikeita kuvia ja ...

Lupaan raportoida miten listoilla oleville asioille käy. Ehkä tämä postaus saa asioihin vauhtia.

2 kommenttia:

  1. Täälläkin tehdään listoja. Jokainen eri paperilapulle, paperilappuja pitkin poikin ja mitään ei saa tehdyksi...
    Mietin että jos laittaisin blogin sivupalkkiin listat... mutta sitten kaikki huomaisivat miten todella aikaanasaamaton olen =D

    VastaaPoista
  2. Rakastan listojen tekemistä :) se on joskus jopa mukavampaa kuin niiden listalla olevien asioiden tekeminen ! Esimerkiksi aina ennen lomia teen tekemättömien töiden listan. Kun ne on listattu, eivät enää kummittele mielessä epämääräisenä massana. Eivätkä siis rasita. Osa tulee aina tehdyksi heti, osa vähän myöhemmin. Osaa ei tarvitsekaan tehdä. Suunnittelu vain on mukavaa :)

    VastaaPoista